Ouder(s) en een homoseksueel kind

Proces

Net zoals je kind dat ontdekt homoseksueel te zijn, heb je als ouder ook tijd en ruimte nodig om hier mee om te gaan. Zijn comingout is de start van jouw proces. Je had misschien andere verwachtingen, een ander toekomstbeeld, je zit vol vragen of misschien ook wel angsten. Je wilt er graag met anderen over praten, maar je durft misschien niet zo goed, wat zullen de reacties zijn? Je kind loopt daarin voorop, hij heeft zich waarschijnlijk dezelfde vragen gesteld als jij. Je wilt hem graag helpen, je wilt er graag voor hem zijn, maar mogelijk zit hierin je eigen opvattingen en aannames je in de weg. Je had misschien al wel een vermoeden, maar wist niet zo goed hoe er over te beginnen, je was bang om het aan te kaarten. Mogelijk heb je het helemaal niet zien aankomen, dan vergt het mogelijk ook wat meer tijd om dit te accepteren. Ook als je de seksuele voorkeur van je kind volledig accepteert, kun je vol zitten met vragen.

Hulp

Je kunt er over praten met vrienden, informatie zoeken op internet, maar misschien geef je de voorkeur aan praten met een gespecialiseerde hulpverlener. Die kennis heeft van het proces en die bekend is met de verschillende homoseksuele leefvormen. Bij wie je je hart kunt luchten, je vragen kunt stellen en die je kan helpen in je proces naar acceptatie.

Als je vragen hebt of een kennismakingsgesprek wilt afspreken, neem dan contact via info@homospecifiekehulpverlening.nl of bel met 06-40556196.