Angst voor hiv

Regelmatig ontmoet ik hen op de poli seksuele gezondheid en in mijn eigen praktijk: homoseksuele mannen met extreme angst voor hiv. Ze vrijen veilig, nemen geen enkele risico en toch zijn zij in hun hoofd voortdurend bezet door angst voor het oplopen van hiv. Ze weten geen risico te hebben gelopen en toch, na elk seksueel contact, is daar die angst! Een hivtest geeft even verlichting , maar binnen de kortste keren steekt de angst weer de kop op.

Herkenning

Herken jij dit?
Zijn ook jouw seksuele contacten omgeven door vragen over mogelijk risico: de wat-als- en dan vragen? Wat als ik….? Heeft hij misschien…?
Je vertaalt elke lichamelijke klacht naar hiv? Je kunt eigenlijk niet meer genieten van de seks, je bent in je hoofd steeds bezig met wat er mis zou kunnen gaan?
Je hebt al meerdere malen van een professional gehoord, dat je veilig vrijt en geen enkele risico op hiv hebt gehad en toch laat het je maar niet los?

Oorzaken

Aan deze angst liggen vaak andere oorzaken dan daadwerkelijk risico op hiv ten grondslag.
Het kan zijn, dat je niet lekker in je vel zit, niet tevreden bent over je leven, je omgeving heeft misschien je homoseksualiteit niet geaccepteerd of je hebt er zelf misschien wel moeite mee en weet niet goed hoe je in dit plaatje past. Dit zijn maar een paar mogelijke oorzaken, misschien is het een idee om hier eens wat een professional over te praten.

Als je vragen hebt of een kennismakingsgesprek wilt afspreken, neem dan contact via info@homospecifiekehulpverlening.nl of bel met 06-40556196.